Про затвердження Положення про генерального конструктора із створення техніки для потреб оборони та безпеки держави (23.04.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про генерального конструктора із створення техніки для потреб оборони та безпеки держави (23.04.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.3
Скачувань: 733
0392 Про затвердження Положення про генерального конструктора із створення техніки для потреб оборони та безпеки держави (23.04.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 23 квітня 2001 р. N 392

Київ

Про затвердження Положення про генерального

конструктора із створення техніки для

потреб оборони та безпеки держави

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ

N 448 ( 448-2002-п ) від 29.03.2002 )

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про генерального конструктора із створення техніки для потреб оборони та безпеки держави, що додається.

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 23 квітня 2001 р. N 392

ПОЛОЖЕННЯ

про генерального конструктора із створення техніки

для потреб оборони та безпеки держави

1. Генеральний конструктор із створення техніки для потреб оборони та безпеки держави (далі - генеральний конструктор) є уповноваженою Кабінетом Міністрів України особою, яка забезпечує у визначеному напрямі виконання комплексу науково-дослідних, дослідно-конструкторських та дослідно-технологічних робіт, пов'язаних із створенням і модернізацією зразків окремого виду озброєнь чи військової техніки, або найважливіших систем машин, обладнання і приладів військового призначення, продукції і технологій подвійного використання (далі - продукція).

2. У своїй діяльності генеральний конструктор керується Конституцією України ( 254к/96-ВР ), законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, а також рішеннями Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу та цим Положенням.

3. Основними завданнями генерального конструктора є:

науково-технічне та організаційне забезпечення створення продукції і технологій світового рівня та їх модернізації;

координація науково-дослідних, дослідно-конструкторських та дослідно-технологічних робіт і виробництва продукції підприємствами-співвиконавцями;

координація робіт, пов'язаних із супроводженням експлуатації та модернізації озброєння і військової техніки Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів Україн. ( Пункт 3 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 448 ( 448-2002-п ) від 29.03.2002 )

4. Генеральний конструктор відповідно до своїх завдань:

вносить пропозиції державним замовникам щодо затвердження виконавців та співвиконавців створення продукції та розподіл коштів між ними, технічних завдань на виконання науково-дослідних, дослідно-конструкторських та дослідно-технологічних робіт, розглядає і визначає відповідні технічні умови (сертифікати) на продукцію;

контролює виконання завдань з модернізації створеної під його керівництвом продукції, яка випускається підприємствами незалежно від форми власності;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes